Akkoord over sloopregeling auto’s

De Ministerraad heeft op voorstel van minister Cramer ingestemd met de tijdelijke sloopregeling voor personen- en bestelauto’s. Naar verwachting gaat de regeling nog voor het Pinksterweekend van start. De precieze ingangsdatum is afhankelijk van het moment van plaatsing van de subsidieregeling in de Staatscourant.

De regeling is opgesteld in samenwerking met RAI Vereniging, BOVAG en Autorecycling Nederland (ARN). Het rijk stelt 65 miljoen euro beschikbaar voor de regeling, de autobranche draagt bij de start 20 miljoen euro bij. Bezitters van een oude personenauto krijgen 750 of 1000 euro als zij hun oude auto laten slopen en inruilen voor een nieuwere en schonere auto. Voor oude dieselbestelauto’s geldt een premie van 1000 of 1750 euro. De regeling eindigt als het budget op is.

De verwachting is dat door de sloopregeling zo’n 80.000 oude vervuilende auto’s en bestelauto’s worden ingeruild voor een nieuwer en schoner voertuig. De nadruk ligt daarbij op het terugdringen van de uitstoot van fijn stof en stikstofoxiden