Luchtkwaliteit in het centrum van Apeldoorn

In de periode van half september tot begin november heeft Buro Blauw luchtkwaliteitsmetingen uitgevoerd in het centrum van Apeldoorn. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van de provincie Gelderland, dienst MW, afdeling LCI en de gemeente Apeldoorn, afdeling Milieu, Mobiliteit en Openbare Ruimte.

Aanleiding voor dat onderzoek is de installatie van roetfilters in de stadbussen (type Euro 3) in de gemeente Apeldoorn. De roetfilters zijn in de zomermaanden in 23 bussen geïnstalleerd. Doel van dit onderzoek is de effectiviteit van de geïnstalleerde roetfilters te evalueren.

Op 2 locaties in het centrum van Apeldoorn zijn de concentraties fijnstof en NO2 gemeten. Op 7 overige locaties in het centrum van Apeldoorn is enkel de concentratie NO2 gemeten. In totaal is sprake van 9 verschillende meetlocaties waar een of meerdere componenten zijn gemeten. Buro Blauw is een onafhankelijk, internationaal opererend ingenieursbureau dat gespecialiseerd is in luchtkwaliteit. Dit onderzoek is met succes afgerond en gepubliceerd door de provincie Gelderland en gemeente Apeldoorn.